PROJECTINFORMATIE

In onderstaande alinea’s hebben we kort omschreven wat u kunt
verwachten wanneer u een woning in De Posterij koopt.

(VER)NIEUWBOUW

Bij de herontwikkeling van het voormalig Postkantoor zijn de nieuwbouweisen als uitgangspunt gehouden. Doordat alleen het betonskelet wordt hergebruikt zijn we in staat om een woning te realiseren die praktisch voldoet aan alle eisen die aan de hedendaagse nieuwbouw worden gesteld op het gebied van thermische isolatie, geluidwerendheid, luchtdichtheid, ventilatie en verwarming.

PROJECTINFORMATIE

In onderstaande alinea’s hebben we kort omschreven wat u kunt verwachten wanneer u een woning in De Posterij koopt.

(VER)NIEUWBOUW

Bij de herontwikkeling van het voormalig Postkantoor zijn de nieuwbouweisen als uitgangspunt gehouden. Doordat alleen het betonskelet wordt hergebruikt zijn we in staat om een woning te realiseren die praktisch voldoet aan alle eisen die aan de hedendaagse nieuwbouw worden gesteld op het gebied van thermische isolatie, geluidwerendheid, luchtdichtheid, ventilatie en verwarming.

ENERGIELABEL A+++

De gevels en daken van De Posterij worden geheel geïsoleerd volgens de normen uit het bouwbesluit. Omdat we de ambitie hoger hebben liggen dan het bouwbesluit passen we in de woningen standaard triple beglazing toe, HR+++ dus!

Iedere woning wordt voorzien van meerdere PV-panelen. Het exacte aantal wordt afgestemd op de behoefte vanuit het energielabel en de beschikbare opstelruimte. De panelen worden aangesloten op de meterkast van de woning.

Alle woningen zijn voorzien van een voorlopig energielabel A+++.

KOELING

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en langdurige hittegolven zijn geen uitzondering meer. Alle woningen in De Posterij worden volgens de nieuwbouweisen geïsoleerd. Winterdag is het prettig dat de warmte in de woning blijft maar in de zomer is dat uiteraard niet wenselijk. Om deze reden is de luchtwaterwarmtepomp uitgevoerd met een koelfunctie. Zo kan zomerdag via het vloerverwarmingssysteem de temperatuur in de woning een aantal graden worden afgekoeld.

GASLOOS

De woningen in De Posterij worden uitgevoerd zonder gasaansluiting
en zijn daarmee klaar voor de toekomst.

VERWARMING

De woning wordt verwarmd door een individuele lucht/waterwarmtepompinstallatie (capaciteit volgt uit nadere berekening van de installateur), aangesloten op een vloerverwarmingssysteem voor level 2. De slaapkamers en badkamers op level 2 en 3 worden verwarmd d.m.v. elektrische paneelradiatoren. Hiermee geniet u in de woonkamer en keuken van het comfort van een continue ruimtetemperatuur en kunt de  slaapkamers snel en effectief op gewenste momenten separaat verwarmen. Het warme tapwater wordt bereid middels een boiler welke onderdeel uitmaakt van de warmtepompinstallatie.

Foto gemaakt door Marijn Wandel
Foto gemaakt door Marijn Wandel

SCREENS

Nog beter dan koelen is het uiteraard om de warmte buiten te houden. Alle woningen in De Posterij zijn met de woonkamer of keuken georiënteerd op het zuiden. Het grootste deel van het jaar geniet u zo heerlijk van de zon. Om te zorgen dat u ook in de zomer een comfortabele woning heeft is iedere woning voorzien van elektrisch bedienbare screens. Deze screens filteren licht en warmte en zorgen voor een zacht en diffuus licht in huis. Vanuit huis kun je overdag bovendien prima naar buiten kijken.

VENTILATIE

Voor een gezond leefklimaat is voldoende verse lucht in de woning essentieel. De woningen  in De Posterij worden voorzien van balansventilatie. Dit betekent dat via een ventilatie unit zowel verse lucht wordt  ingeblazen als afgezogen. De ventilatie-unit is bovendien voorzien van warmteterugwinning. Met de warmte van de af te voeren lucht wordt de in te blazen lucht verwarmd, dat scheelt dus energie voor het verwarmen van de woning.

PARKEREN

Op ongeveer 100 meter (1 minuut lopen) van De Posterij wordt voor iedere woning een  privéparkeerplaats aangelegd

ALGEMENE RUIMTEN

Aan de kant van de Middenweg hebben de woningen in De Posterij een nieuwe hoofdentree. Deze afgesloten ruime entree heeft aan de buitenzijde een  bellentableau met videofooninstallatie en postbussen. Via de entree is het gerenoveerde trappenhuis en de nieuwe personenlift bereikbaar. Via het trappenhuis en de lift is enerzijds de kelder met bergingen bereikbaar en anderzijds de corridor op level 4. Aan deze corridor zijn de voordeuren van de woningen gelegen

BERGINGEN

In de kelder van het pand bevindt zich voor iedere woning een ruime berging. Voor woning C, F, G en H wordt de berging ongeveer 10m2 groot, woningen D en E ongeveer 14m2 en voor A en B ongeveer 17m2. De  bergingen zijn via het hoofdtrappenhuis per trap en lift bereikbaar. Via de achterzijde van het gebouw is de kelder tevens per hellingbaan met fietsgoot te bereiken.

DAKTERRAS

Iedere woning is voorzien van een eigen dakterras. Doordat het dakterras zich op 13 meter vanaf het maaiveld bevindt hebben we ervoor gekozen om deze rondom van een glaswand te voorzien. Buiten genieten van de Helderse frisse lucht maar dus wel in de luwte! Het dakterras wordt afgewerkt met composiet vlonderplanken.

AFWERKING

Het bestaande betoncasco biedt de nodige karakteristieke elementen in de woningen. Kiest u voor een industriële look en laat u de bestaande betonelementen in het zicht? Of gaat u liever voor modern en werken we de woning strak voor u af?

AFWERKINGSNIVEAU WONINGEN

De vloer op level 2 (woonkamer/keuken) wordt voorzien van een zwevende  cementdekvloer, deze dekvloer wordt aangebracht op de bestaande betonvloer. De vloeren op level 3 en 4 worden opgebouwd uit een houten balklaag met daarop een  geluidsisolerende estrich vloer. Alle wanden in de woningen worden behangklaar afgewerkt. De plafonds worden standaard voorzien van vlak afgesmeerde gipsplaten. Bij de buitenkozijnen worden composiet vensterbanken toegepast. De binnendeurkozijnen worden uitgevoerd in hardhout en wit gegrond. De binnendeuren zijn stompe deuren en wit gegrond. In de badkamer en toilet worden luxe tegels aangebracht. Voor de vloer 60x60cm en voor de wand 30x60cm. Voor beide tegels heeft u zonder meerkosten keuze uit meerdere kleuren. Tegen meerkosten kunt u uiteraard ook een alternatieve tegel uitkiezen bij onze projecttegelleverancier.

KEUKEN EN SANITAIR

In de koopsom is voor de toilet en badkamers standaard sanitair opgenomen. U kunt dit sanitair via onze projectinstallateur tegen meerkosten naar wens uitbreiden en wijzigen.

In de koopsom is geen keuken opgenomen. Bij onze projectleverancier Grando Den Helder kunt u rechtstreeks een keuken aanschaffen en laten plaatsen vóór de oplevering. Grando Den Helder staat in nauw contact met ons voor wat betreft de planning en de technische mogelijkheden.

NUTS

Iedere woning heeft een eigen aansluiting op het waternetwerk van PWN en een eigen elektra aansluiting. U bent dus vrij om  uw eigen energieleverancier te kiezen. De woningen worden standaard voorzien met een Ziggo-aansluitpunt en een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

COMMERCIELE RUIMTE

De begane grond van het gebouw biedt huisvestingsmogelijkheden voor bedrijven. Het bestemmingsplan maakt verschillende soorten bedrijven mogelijk, zoals maatschappelijke voorzieningen, kantoren, dienstverlening en na goedkeuring van de gemeente ook gedeeltelijk horeca in de  categorie 2 en 3 (bijvoorbeeld ten behoeve van restaurant of eetcafé, maar nadrukkelijk géén cafés, bars of discotheken.) Voor de scheiding tussen de commerciële ruimte en de vloer van de woningen is een geluidsberekening gemaakt om te zorgen voor voldoende geluidsisolerende voorzieningen. Zo wordt in de woning een zwevende dekvloer aangebracht en onder de vloer (in de commerciële ruimte dus) een isolerend verlaagd plafond. U bent zo gegarandeerd van een aangenaam woonklimaat.

VERENIGING VAN EIGENAARS

Voor De Posterij wordt een VvE opgericht. Deze vereniging zorgt onder andere voor het financieel en technisch beheer van het gebouw. Om De Posterij van een goede start te voorzien hebben wij voor het eerste jaar na de oplevering een professionele  VvE-beheerder gecontracteerd.

BEKIJK DE BROCHURE